Hip maar o zo duur: retromeubeltjes

Als u bij een vriendin al eens een retrokast of lamp ziet staan, kan u best niet denken dat die vriendin op haar budget wil letten en dus maar iets uit de kringloopwinkel heeft aangeschaft. Retro is namelijk hot and happening en daar betaal je ook voor.

Daar waar retrokastjes vroeger nog ver werden weggeduwd op een zolderkamertje en ook bij de kringloopwinkels niet op bijster veel succes mochten rekenen, is dat nu wel even anders. De retromeubels, liefst zo authentiek mogelijk, zijn namelijk enorm hip. Heel wat fans gaan er prat op om een woonkamer zo authentiek mogelijk te maken aan die van de jaren '50, '60 of '70.

Maar al dat moois kost ook een aardige duit, zo blijkt al snel als we op enkele websites van retromeubeltjes kijken. Zo biedt een winkeltje in Antwerpen een retrokastje met drie deuren en een lengte van 1m70 aan voor 440 euro. Voor een teak tafel tel je 155 euro neer, een nachtkastje kost je 25 euro, typische caféstoelen gaan van de hand voor 140 euro per zes exemplaren, voor een lamp tel je 340 euro neer en wil je een iets grotere kast dan ga je al snel naar prijzen rond de 500 euro. Niet erg budgetvriendelijk dus, wel erg leuk als je van trends houdt!

Foto: Facebook Retrowinkel Second Life / Mieke Geysmans

NIET TE MISSEN