Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kunstpaus als bokser en in andere rollen (video)

Vannacht is kunstpaus Jan Hoet, na jarenlange gezondheidsproblemen, op 77-jarige leeftijd overleden. Met hem verliest Vlaanderen een grote kunstkenner en de man die kunst naar de gemiddelde Vlaming bracht.

evrolix

Het was een opmerkelijke kunststunt in 1999 die Jan Hoet nog bekender maakte bij het grote publiek. In het SMAK stapte hij als bokser in de ring tegen Dennis Ballone. Een kunststukje met de nodige punch.

Ook op internationaal vlak was Jan Hoet een belangrijke persoonlijkheid. Zo was hij bijvoorbeeld vijf jaar lang artistiek leider van het MARTa Herford in Duitsland en in 2012 gaf hij de Biënnale van Yinchuan in China vorm. In onderstaand filmpje geeft hij in de aanloop naar die Biënnale een lezing over zijn persoonlijke visie over wat kunst nu eigenlijk tot kunst maakt.

Naast figuren zoals Paul Jambers en Axel Daeselaire nodigde Luk Alloo ook Jan Hoet uit in het programma Alloo! op Vitaya in 2010. Ze hebben het over zijn leven, zijn werk en - hoe kan het ook anders - over kunst.

Nu hebben we Tegen de Sterren op, enkele jaren geleden hadden we Chris en Co, met meester-imitator Chris Van den Durpel. Ook Jan Hoet moest eraan geloven, en in onderstaand filmpje zien we een geniale imitatie van de Gentse kunstpaus.

Foto Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio