Man 18 jaar in cel na aanval op ex

Man 18 jaar in cel na aanval op ex

Man 18 jaar in cel na aanval op ex

Print
Edegem - Vladislav Jakubiak, die in september vorig jaar zijn ex-vriendin te lijf ging in feestzaal De Schrans in Edegem, is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot 18 jaar celstraf. Het openbaar ministerie had 10 jaar gevorderd.

De man was zijn voormalige vriendin tijdens een huwelijksfeest te lijf gegaan met een koksmes. Ze overleefde steken in haar borst en rug.

Ruzie over verloning

Hun relatie van drie jaar was in juni 2013 op de klippen gelopen door geruzie over zijn verloning voor de opknapwerken die hij had verricht in het parochiecentrum dat zij ging uitbaten. Hij stuurde tal van sms'jes met een steeds dreigender wordende toon.

Zo meldde hij in een sms aan haar dochter dat het slachtoffer en hij weldra herenigd zouden worden met hun overleden moeder en vader. Op 14 september wilde hij de daad bij het woord voegen.

30 pinten

Na een dertigtal pinten schreef hij een briefje voor zijn kinderen, waarin hij stelde dat die 'slet' dood moest. Hij nam een groot vleesmes en trok naar het parochiecentrum. Hij vloog op het slachtoffer af en stak haar in de borst en rug en perforeerde daarbij ook een long.

De man werd overmeesterd door enkele aanwezigen die een huwelijksfeest aan het voorbereiden waren. Wladislaw Jakubiak zei aan de politie dat hij al twee maanden inwendig aan het koken was. Hij bekende dat het zijn bedoeling was om haar te doden en om dan zelfmoord te plegen. Hij vond het spijtig dat zijn plan mislukt was.

Jakubiak moet het slachtoffer en haar familie nu al ruim 46.000 euro schadevergoeding betalen.

JVB, Belga

Foto SVdE: De Schrans

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio