‘Crimi Clowns’ binnenkort ook in VS?

Print
Luk Wyns werkt aan een Ierse versie van 'Crimi Clowns' en mogelijk komt er zelfs een Amerikaanse remake. Los daarvan blijft de Antwerpse acteur ook samen werken met zijn Nederlandse collega Johnny de Mol.

Crimi Clowns Luk Wyns en Johnny de Mol werken samen aan een nieuw format. "Dat klopt en dat is alles wat ik daarover ga zeggen", lacht Wyns. De Antwerpenaar werkt al ruim twee jaar met De Mol samen aan twee seizoenen rond de gewelddadige clownsbende. "Johnny is één van de meest getalenteerde jonge acteurs die ik ken. Als hij improviseert op de set van 'Crimi Clowns', komen die improvisaties vaak in de serie terecht. Zo straf is hij. Eigenlijk is hij geen gewone, en ik ook niet. Dus dat klikt. En misschien werken wij samen aan een bioscoopfilm… of twee. Maar misschien ook aan totaal andere zaken. Ik los voorlopig niets."

Ondertussen werkt Wyns ook aan een Ierse remake van 'Crimi Clowns'. "We bekijken nu nog wat data en beginnen binnen een maand met de castings. Ik ben ondertussen ook in overleg met Hollywood. Over de plas is er veel vraag naar buitenlandse fictie en betaalkabeltelevisie. Vernieuwende en extreme fictieseries zoals 'Crimi Clowns' zijn in de States het nieuwe goud. Het merendeel van de Amerikanen mag dan preuts en behoudsgezind zijn, het vrijgevochten deel van hen kiest duidelijk voor grensverleggend entertainment. Wars van alle taboes. Heel concreet zijn die plannen nog niet, maar ik wil wel zeggen dat ik met verschillende studio's onderhandel. Mijn dagen zitten dus vol met internationale projecten die het gevolg zijn van 'Crimi Clowns' en dat doet deugd", zegt de acteur-cineast.

STLA

Nu in het nieuws