Eddy Wally: "Laat ze maar lachen, ik stopte het geld in mijn zakken"

Print

Eddy Wally: Laat ze maar lachen, ik stopte het geld in mijn zakken

Eddy Wally (81) ligt in het ziekenhuis, maar wil maandag weer terug voor zijn eigen tv zitten om naar Kroost op VIER te kunnen kijken. In die reportage slaagt journalist Eric Goens er naar eigen zeggen in als eerste het ware gelaat van Eddy Wally te tonen. "Ik heb hem zelfs geen enkele keer 'Geweldig!' horen zeggen."

"Zoals Maggie De Block in Kroost voor het eerst openlijk praatte over haar overgewicht en Elio Di Rupo over de aanklacht wegens pedofilie, zal ook Eddy Wally opmerkelijke dingen zeggen", zegt Goens. "Sterker: in de twintig draaidagen die ik met hem heb gehad, heb ik de ware Wally eindelijk leren kennen. Die staat overigens ver af van het typetje dat hij voortdurend speelde: Wally was zich te allen tijde bewust van zijn imago."

Is hij ook slimmer dan we altijd hebben gedacht?

Eric Goens: "Dat denk ik wel ja. Op die manier heeft hij zijn geld verdiend, want hij zegt letterlijk: 'Laat ze maar lachen, ik stopte het geld in mijn zakken (lacht)'. Ik vond het interessant om te zien dat Eddy tijdens onze interviews alle show achterwege liet, ik heb hem zelfs geen enkele keer 'Geweldig!' horen zeggen."

Lees het volledige interview in uw donderdagkrant

JO SMEETS / GUY VAN VLIET

Foto VIER

MEEST RECENT