Verhitte discussie in gemeenteraad

Print
Aartselaar -

Tijdens de gemeenteraad ontstond een discussie tussen Kris Wils (NAP) en burgemeester Sophie De Wit (N-VA). "Vroeger zetelde je inderdaad in de meerderheid, maar nu niet meer. Het wordt tijd dat je dat begrijpt", snauwde burgemeester aan het adres van Wils.
Die had gevraagd om een punt aan de dagorde van de gemeenteraad toe te voegen. Dat deed hij volgens raadsvoorzitter Jan Van der Heyden (N-VA) elf uur te laat. "We gaan geen precedent scheppen. Er is eerder een intern reglement goedgekeurd waarin de termijn hiervoor beschreven staat.

Het punt betrof de oprichting van buurtinformatienetwerken (BIN). "Gelet op het feit dat de vrijwilligers hiervoor met kosten zullen geconfronteerd worden en het gemeentebestuur hierbij een bijdrage kan leveren, moeten er bedragen en voorwaarden opgesteld worden", vindt Wils. Burgemeester De Wit zei dat de oprichting nog niet voor meteen was en het punt ook volgende gemeenteraad kan besproken worden. Omdat de burgemeester niet wou wijken, dreigde Wils ermee de gemeenteraad zelf samen te roepen om alsnog het punt ter bespreking en stemming voor te leggen. Jef Wijckman
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio