Kelly Druyts pakt goud op scratch op WK baanwielrennen

Print

Kelly Druyts pakt goud op scratch op WK baanwielrennen

Onze landgenote Kelly Druyts heeft woensdag de wereldtitel veroverd op de scratch tijdens het WK baanwielrennen in het Colombiaanse Cali. De 24-jarige Wilrijkse haalde het na tien kilometer (40 ronden) voor de Poolse titelverdedigster Katarzyna Pawlowska en de Russische Evgenia Romanyuta.

Druyts pakte op drie ronden van het einde uit met een stevige aanval en hield vervolgens knap stand. "Dit is geweldig. Vooraf droomde ik van de wereldtitel en dat is nu uitgekomen", reageerde ze meteen na afloop. "Vorig jaar reed ik niet op de piste om sterker te worden op de weg. En nu doe ik dit. Vandaag speelde ik alles of niks. Op zes ronden van het einde reed ik weg met de Ierse (Caroline Ryan, die uiteindelijk pas veertiende werd, nvdr), op drie ronden zat ik alleen en moest ik alleen door. Het bleek de goeie beslissing. Ik kan dit echt niet geloven", lachte ze.

Twee jaar geleden haalde Druyts al eens brons op de scratch tijdens het wereldkampioenschap in Melbourne. Zowel in 2012 als 2013 was Pawlowska winnares van het goud. Romanyuta won vorig jaar de bronzen medaille.

Foto AFP, AP

MEEST RECENT