Wijk beslist zelf over 2,5 miljoen euro

Wijk beslist zelf over 2,5 miljoen euro Foto: Patrick Hattori

Wijk beslist zelf over 2,5 miljoen euro

Print
Mechelen - Bepaal zelf waaraan u ruim 2,5 miljoen euro wil besteden om uw buurt te verbeteren. Dat is de vraag die bewoners van de wijk Nekkerspoel in Mechelen woensdagavond hebben gekregen van hun stadsbestuur.

Mechelen heeft enkele projecten in gedachten voor de wijk, zoals een centraal ontmoetingsplein en een extra buurtparking. Maar is dat wel wat de mensen willen? Tijdens bewonersvergaderingen krijgen Mechelaars wel hun zeg, maar geregeld krijgt de lokale overheid het verwijt dat het maar om schijninspraak gaat. En dus draaien burgemeester Bart Somers (Open Vld) en zijn schepencollege de rollen nu eens om.

De komende maanden krijgen de wijkbewoners zelf de kans om te bepalen waar hun belastinggeld naartoe gaat: de vernieuwing van straten, een park of toch maar een extra wijkagent. "Dat kan, maar de middelen zijn beperkt. Ook de burger zal dus keuzes moeten maken en daar geven wij hem de kans toe. En als het niet lukt om tot een consensus te komen, dan nemen wij uiteindelijk toch de beslissing", legt Somers uit.

SVH
Archieffoto Patrick Hattori

Lees het artikel in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio