Werkgroep opgericht voor moslimbegraafplaats

Werkgroep opgericht voor moslimbegraafplaats

Werkgroep opgericht voor moslimbegraafplaats

Print
Mechelen - De gemeenteraad heeft dinsdagavond beslist dat een werkgroep zich moet buigen over een moslimbegraafplaats in Mechelen. Die zal bestaan uit vertegenwoordigers van de politieke partijen en krijgt enkele maanden de tijd om het dossier te onderzoeken.

In Mechelen, waar naar schatting zo'n 15.000 moslims wonen, wordt al sinds 2007 gedebatteerd over zo'n begraafplaats. Al de tweede gemeenteraad op rij zette raadslid Farid Bennasser (sp.a) het punt aan de agenda. Hij getuigde onlangs in uw krant over zijn kind dat hij moest begraven in Leuven omdat er in Mechelen geen plek is waar dat kan volgens de religieuze voorschriften van de islam. Daarom stelde Bennasser nu aan zijn collega's voor om zo'n perk binnen het jaar in te richten.

Met een amendement van de meerderheid voor een werkgroep werd het voorstel na een lang debat uiteindelijk weggestemd. Politiek is Mechelen nog steeds erg verdeeld over een apart perk voor moslims. Het is niet de eerste keer dat een beslissing op de lange baan wordt geschoven.

SVH

Lees ook: "Ik moest mijn kind in Leuven begraven"

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio