Wie gaat met de Oscar voor Beste Titelsong naar huis?

Print
De titelsong Let it go van de animatiefilm Frozen is volgens Oscarwatchers dé grote topfavoriet in de categorie Beste Titelsong. Maar Ordinary Love van U2 is een te duchten tegenstander van de Disney-inzending. Wij zetten de kanshebbers op het vergulden beeldje alvast op een rijtje.

1. Let it go - Frozen

Disney hoopt te scoren met een heuse 'power ballad' waarvan je het nummer al na één keer kan meezingen. In Frozen betekent Let it go een bevrijdend moment voor Elsa, die haar toverkrachten een leven lang moest onderdrukken en zich na haar vlucht in de bergen eindelijk kan laten gaan zonder vrees iemand kwaad te doen.

Amerikaanse actrice en zangeres Indina Menzel zal het lied live brengen tijdens de 86e Academy Awards. De Academy jury hecht sinds enkele jaren meer belang aan de integratie van een nummer in de film. Liedjes die enkel te horen zijn bij de aftiteling, maken minder kans. Dat geeft Disney alvast meer punten dan U2.

2. Ordinary Love - Mandela: Long Walk to Freedom

Ordinary love is de soundtrack van de film Mandela: Long walk to freedom en werd speciaal voor de film gemaakt door de Ierse rockband U2. Het nummer kwam drie dagen voor het overleden van Mandela uit. U2 zal het nummer voor de eerste keer live zingen tijdens gala van de Academy Awards. Ordinary love kreeg in januari al de Golden Globe voor beste song en is ook nu weer een favoriet.

3. The Moon Song - Her

The Moon Song uit de film Her is het buitenbeentje in de lijst van genomineerden. De song is geschreven door Yeah Yeah Yeah-zangeres Karen O en Her-regisseur Spike Jonze, die in het echte leven ooit een koppel waren. The Moon Song is een fluisterliedje begeleid door een akoestische gitaar. Her bevat ook een aandoenlijke versie van het nummer gezongen door Scarlett Johansson, die in de film geen echt personage is, maar de stem van een besturingssysteem.

4. Happy - Despicable me 2

Happy is ongetwijfeld het vrolijkste liedje uit de nominatielijst. Net nadat hoofdfiguur Gru beseft dat hij verliefd is danst hij zich een weg door de stad op de tonen van Happy. Pharell Williams won eerder dit jaar al drie Grammy's voor Get Lucky, het liedje dat hij samen met Daft Punk maakte. Williams blonk uit in de categorie Beste Producer, Beste Pop Duo en Best Plaat van het jaar. Of hij voor Happy ook in de prijzen valt is afwachten tot het einde van de week.

Het nummer Alone yet not alone van Bruce Broughton werd eind januari van de lijst van genomineerde nummers geschrapt. Volgens de Academy zou Broughton een ongeoorloofde campagne gevoerd hebben voor zijn nummer. Toch koos de Academy er niet voor om een vijfde inzending aan het lijstje toe te voegen en werd Young and beautiful uit The Great Gatsby over het hoofd gezien.

JaVL

Foto's PN

Nu in het nieuws