Weldoenster schenkt 900.000 euro aan OCMW

Het inloop- en opvangpension voor thuislozen Van Schoonhoven wordt drie jaar eerder dan gepland opgeknapt en uitgebreid, dankzij 900.000 euro uit het testament van een Antwerpse vrouw.

jatimmermans

De plannen om het Pension Van Schoonhoven te renoveren en uit te bouwen worden met drie jaar vervroegd. Daarvoor gebruikt het OCMW een schenking van maar liefst 900.000 euro uit de nalatenschap van de Antwerpse Clementina Schillemans, die in mei van vorig jaar overleed.

Het uitzonderlijk hoge bedrag wordt toegevoegd aan de werkingsmiddelen van het OCMW. "Het zal worden gebruikt om Pension Van Schoonhoven grondig te verbouwen en uit te breiden", zegt Michael Lescroart, woordvoerder van OCMW-voorzitter Liesbeth Homans (N-VA). "Het pension in de Van Schoonhovenstraat is een laagdrempelig inloophuis voor thuislozen, maar biedt ook de mogelijkheid tot individueel wonen met een beperkte begeleiding. Voor sommige thuislozen is een 'klassiek' inloopcentrum niet de geschikte plek, maar tegelijkertijd zijn ze (nog) niet bij machte om alleen te wonen."

Het aantal kamers voor mannen en vrouwen en de gemeubelde huurappartementen voor gezinnen of vrouwen met kinderen zullen nu worden uitgebreid. "Met inloopcentrum De Vaart op de Italiëlei en de daklozenopvang van Kamiano in de Lombardenvest hebben we daarmee drie volwaardige centra", aldus nog Michael Lescroart. "Daarmee hebben we voldoende capaciteit om iedereen op te vangen."

Lees woensdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - Editie Stad

WIM DAENINCK

Foto Patrick De Roo

MEER OVER Liesbeth Homans

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio