Bouw schaatsbaan achter Utopolis start deze zomer

Nog deze zomer wordt gestart met de bouw van een nieuwe schaatsbaan achter het bioscoopcomplex Utopolis in Mechelen. "Het wordt een 4000 vierkante meter groot multifunctioneel complex", zeggen initiatiefnemers Gunter Bosmans en Wim De Rijck. Ze investeren vier miljoen euro.

Van Haezendonck Sven

Het Mechels schepencollege heeft het dossier van de nieuwe ijspiste doorgestuurd naar de Vlaamse overheid. "We rekenen op een overheidstoelage van ruim 1 miljoen euro omdat de plannen toch zeer innoverend zijn. De bouwgrond geven wij in opstalrecht voor veertig jaar. Belangrijk is dat dit project de belastingbetaler geen euro gaat kosten", zegt schepen van Sport Walter Schroons.

Vorig jaar raakte het nieuws van de bouw van een nieuwe ijspiste achter Utopolis bekend. Het zou een hal worden met een kostenplaatje van 2,2 miljoen euro. "Maar de plannen zijn aangepast en de kosten lopen nu op tot vier miljoen. Er komt een aparte piste voor de curlingbeoefenaars en een tribune voor zevenhonderd toeschouwers", stellen Gunter Bosmans en Wim De Rijck, beiden actief in de bouwsector.

Heistenaar Gunter Bosmans, ook voorzitter van ijshockeyclub Cold Play Stars, nam samen met een vennoot in 2010 de ijsbaan in deelgemeente Leest over.

LDN

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio