Slimme Luka (8) uit klas Tom Waes is internethit

Weinig leerlingen van het derde studiejaar die je zo uitgebreid kunnen vertellen over het communisme als de klasjes van Zelem. Luka Frison (8 jaar) sloeg zelfs haar leermeester Tom Waes met verstomming.

ikerremans

Op internet is het fragment waarin ze haar kennis van het communisme etaleert – van tsaar Nicolaas II tot de perestrojka - een bescheiden hitje. Zelf vindt Luka het niet zo speciaal. “Ik had het gewoon in mijn kop gestoken”, zegt ze. “Ik kan het nog altijd.” En inderdaad, opnieuw dreunt ze haar lesje over Karl Marx en Gorbatsjov feilloos op. Applaus van haar klasgenoten. “Luka is een slimme en haar papa schrijft boeken”, klinkt het. Papa is Peter Frison, auteur van het kinderboek ‘Op zoek’.

“Tom had wel afbeeldingen met geheugensteuntjes boven het bord gehangen, maar Luka kan sowieso goed onthouden”, zegt juf Sara. “Toneelspelen, verhaaltjes voorlezen en vertellen kan ze heel goed. En ze babbelt graag.”

De Facebookgroep Dit meisje is slimmer dan mij telt ondertussen al meer dan 50.000 likes. Grappig detail: de oprichter van de groep maakte meteen een taalfout, want correct Nederlands is: Dit meisje is slimmer dan ik.

Lees ook: Tom Waes is betere leraar dan Koen Wauters

Beeld vtm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER