Prins Laurent grijpt Batibouw-bezoek aan om ... sloefkes te kopen

Prins Laurent was gisteren op bezoek bij Batibouw om er de nieuwste bouwsnufjes te komen ontdekken. Op zijn lijstje stonden vooral ecologische alternatieven voor bouwproducten, al rende de prins vooral enthousiast naar een kraampje met … wollen sloefkes.

mgeysmans

Een uurtje, meer had prins Laurent niet nodig om de gehele Batibouwbeurs door te lopen. De prins hield er dan ook een moordend tempo op na, waarbij hij zelfs de ministers het nakijken gaf. Gejaagd door de wind, zo leek de prins wel om weg te komen uit de Heizelpaleizen. Tot hij een kraampje opmerkte dat pantoffels verkocht.

De prins ging er met zelfverzekerde tred op af, en was meteen gewonnen voor de pantoffels, gemaakt van schapenwol. Hij besloot het thuisfront te verrassen door voor iedereen een paar mee te nemen, maar moest schaamtevol bekennen de maat van zijn vrouw en kinderen niet uit het hoofd te kennen. Daarom belde Laurent maar snel naar Claire, die hem van alle schoenmaten op de hoogte bracht en kon Laurent blijgezind met een zak vol sloefkes naar huis keren. De prins vroeg de verkoper zelfs of hij cash of met kaart moest betalen, maar de pantoffelman was al zo blij met de reclame dat hij de pantoffels gratis mee gaf aan de prins.

Mieke Geysmans