Child Focus: "Waarom moesten we dit via GvA vernemen?"

Het nieuws over de drie zusjes uit Borgerhout, die al vijf maanden vermist zijn, heeft Child Focus pas dinsdag bereikt. Niet via het gerecht, maar via een artikel in uw krant. De organisatie lanceerde daarop meteen een officiële zoekactie met herkenbare foto’s van de meisjes.

ikerremans

Giselle (3), Shanel (5) en Rhonda (9) verdwenen in september vorig jaar samen met hun biologische moeder (28). Het gaat om kinderen die onder toezicht staan van de jeugdrechtbank. Parket en politie waren al op de hoogte van de verdwijning, maar Child Focus pas sinds dinsdag.

Lees hier: Drie kinderen al ruim vijf maanden vermist

Dirk Depover, woordvoerder van Child Focus, noemt deze gang van zaken zeer uitzonderlijk. “Het is nog niet duidelijk waarom het nieuws ons pas gisteren via Gazet van Antwerpen bereikte”, zegt hij. “We zullen de oorzaken later bekijken, nu concentreren we ons op de zoektocht naar de kinderen. Wij nemen deze verdwijning ernstig.”

“Normaal wordt er eerst een proces-verbaal opgemaakt van verdwijning en gaat dat naar het parket”, zegt de politie. “Dit keer werd er geen proces-verbaal opgemaakt. Onze mensen hebben alleen de opdracht gekregen van het parket om de kinderen en de moeder te seinen”, zegt de politie. Gisteren startte de lokale politie wel met een opsporingsonderzoek.

Voorlopig is er nog geen spoor van de vermisten.

Lees het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen.

SVN, AK

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio