"Examenvragen waren opgesteld door makers Wauters vs Waes"

In de zevende aflevering van ‘Wauters vs Waes’ moesten de heren maandag hun kwaliteiten bewijzen in drie beroepen: enquêtes doen vanuit een callcenter, bij Mora aan een lopende band vleesbrokken in houten stokjes prikken en ten slotte gaan lesgeven.

fvranckx

Dat laatste gebeurde in de eerste week van september in basisschool Op Dreef in Zelem (Halen), waar ze twee parallelklassen van het derde leerjaar in één dag tijd moesten onderrichten over het communisme, Europa (zijn leiders, zijn vlaggen) en over elkaars biografie.

De klas die het beste eindexamen aflegde, leverde de lesgever de overwinning op. Dat was die van Tom, die het met één punt verschil (19/30 en 18/30) haalde.

Multiple choice

“De examenvragen met multiple choice waren opgesteld door het productiehuis deMENSEN”, vertelt schooldirecteur Pascal Colon, die de vragen voorlas.

“Het is een extra lange schooldag geworden, die tot 17 uur heeft geduurd. De kinderen waren erg gemotiveerd en even stil als voor een echt examen. Ze houden er een onvergetelijke herinnering aan over.”

RdC, Beeld VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER