Wesphael nog minstens drie maanden in cel

De Brugse raadkamer heeft dinsdagnamiddag de aanhouding van Bernard Wesphael (55) met drie maanden verlengd. De Waalse politicus zit nog steeds in de cel op verdenking van moord op zijn echtgenote Véronique Pirotton. Ondertussen stelde de verdediging drie tegenexperten aan om de onschuld van Wesphael te bewijzen.

jatimmermans

Bernard Wesphael (foto) en zijn echtgenote verbleven donderdagavond 31 oktober in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo kreeg het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar was er van overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd. Volgens het parket houdt die stelling geen steek.

De verdediging van Wesphael heeft drie tegenexperten aangesteld. De eerste bevindingen van de deskundigen lijken overeen te stemmen met het verhaal van de verdachte. Tom Bauwens en Jean-Philippe Mayence vroegen dan ook opnieuw om hun cliënt vrij te laten, eventueel onder elektronisch toezicht. Ze vinden bovendien dat zijn aanhouding niet noodzakelijk is voor het onderzoek.

Ondertussen is dat onderzoek zelfs al bijna afgerond. "Het onderzoek is snel en correct gevoerd", aldus meester Bauwens. "Er is ook een goede samenwerking met de onderzoeksrechter. Het psychiatrisch verslag toonde al aan dat er geen gevaar is voor nieuwe misdrijven. Eigenlijk is er enkel nog een moraliteitsrapport nodig om het dossier af te ronden."

Belga

Archiefbeeld Belga

Vastgoed

Jobs in de regio