Levensgrote kartonnen versies van Wauters en Waes bij Mora

Kom me eens op het werk vervangen', luidde de uitdaging voor Koen Wauters en Tom Waes maandagavond. Het leidde hen naar de Mora-fabriek in Mol waar ze nu 'vereeuwigd' zijn met twee levensgrote kartonnen versies.

drombouts

Van An Lemmens, die voor de gelegenheid haar eigen interimkantoor runde, kregen Koen Wauters en Tom Waes drie bedrieglijk eenvoudige jobs opgelegd: marktonderzoek uitvoeren vanuit een callcenter, een dag les geven in een basisschool, en sito-satés prikken bij Mora, de producent van frituursnacks.

"Het bezoek van Wauters en Waes was een leuke afwisseling", zegt Jan Schoofs, de Mora-lijnverantwoordelijke die het duo onthaalde en opleidde. "We zitten voor ons werk altijd binnen dus was het een hele belevenis om die twee een dagje onder ons te hebben. Hoe ze waren? Koen en Tom namen hun opdracht heel serieus Er kon af en toe wel een grapje af maar naargelang de dag vorderde, en je hen ook moeër zag worden, werden de twee steeds ernstiger."

Dertig stuks per minuut

De sito's worden bij Mora manueel aan de lopende band op stokjes geprikt. En dat is zwaarder dan je zou denken. "Dat komt vooral vanwege het hoge tempo. Onze medewerkers maken 44 stuks per minuut", legt Schoofs uit. "Voor Tom en Koen hebben we het tempo teruggebracht op dertig en dan nog hadden ze moeite om te volgen."

Tegen het einde van de werkdag had Tom 5501 sito's gemaakt, Koen 5470. "Allebei zaten ze op het einde van de dag stikkappot. Dit werk vergt veel van het dieptezicht en van de fijne motoriek. En vanwege de snelheid moet je oppassen dat je jezelf niet prikt. Koen heeft dat meegemaakt."

Jan en zijn collega's keken reikhalzend uit naar de uitzending van Wauters vs Waes. "Het bezoek van Wauters en Waes leeft wel zeer bij Mora. Aan de receptie staan twee levensgrote kartonnen versies van Tom en Koen. De dag voor de uitzending was Wauters vs Waes al het onderwerp bij uitstek onder collega's en dat zal daags erna ongetwijfeld opnieuw zijn."

Goed stilgehouden

De opnames van Wauters vs Waes liggen al een tijdje achter de rug. Hoe hebben al die Mora-medewerkers dat zo goed stilgehouden. "Dat was zo afgesproken met de productie en ik ben aangenaam verrast dat iedereen er zich zo goed aan gehouden heeft."

En de stand tussen Wauters en Waes? Die laatste bracht dankzij de sito's en z'n dag voor de klas de stand weer op 3-3.

HANS VAN GOETHEM

Foto's vtm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER