Drie kinderen al ruim vijf maanden vermist

Drie jonge kinderen uit Borgerhout die onder toezicht staan van de jeugdrechter, zijn al sinds september verdwenen samen met hun biologische moeder. De meisjes staan internationaal geseind, maar de jeugdbrigade van de lokale politie Antwerpen heeft nog geen enkel teken van leven gevonden.

drombouts

De meisjes van 3, 5 en 9 jaar stonden onder toezicht van het Comité Bijzondere Jeugdzorg en van een erkende Antwerpse pleegzorgdienst. Ze werden in het verleden meermaals en voor lange tijd toevertrouwd aan een Antwerpse pleegmoeder. Maar tegen alle adviezen in kwamen de kinderen in augustus vorig jaar opnieuw bij hun biologische moeder terecht.

In september verschenen de kinderen niet op school. Er volgde een onderzoek, zonder resultaat. De moeder en haar drie kinderen werden internationaal geseind via Interpol, maar ook dat leverde geen enkel spoor op. Dat kan wijzen op de hulp van criminele organisaties.

Pas gisteren, meer dan vijf maanden na de vaststelling van de vermissing, heeft de Antwerpse politie aan het parket gevraagd om het dossier over te maken aan Child Focus en een opsporingsbericht te verspreiden via de federale gerechtelijke politie. Dat betekent dat nu pas alle politiediensten in ons land actief op zoek gaan naar de vrouw en de kinderen.

De Nederlandse vader van de twee jongste kinderen wist tot gisteren van niets. “Deze verdwijning werd mij door de Belgische politie en justitie niet gemeld. Ik maak me grote zorgen”, reageert hij. Ook de Nederlandse overheid is nog niet op de hoogte gebracht van de verdwijning.

Lees meer in uw krant.

AK / SVN

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio