Sterk Lokeren zet barslecht Anderlecht opzij

Sterk Lokeren zet barslecht Anderlecht opzij

Sterk Lokeren zet barslecht Anderlecht opzij

Print
Lokeren heeft in eigen huis Anderlecht geklopt met 2-1. Beide teams lieten hopen kans liggen, maar uiteindelijk maakte Lokeren het verschil met Harbaoui en Vanaken. Ondanks veel goede wil van een hard werkende Mitrovic, kon Anderlecht alleen tegenscoren via een owngoal.

Speerpunten Harbaoui (Lokeren) en Mitrovic (Anderlecht) lieten zich meteen gelden, maar scoren lukte niet meteen. Na vijf minuten ha Harbaoui een hoekschop niet zo gek ver over gekopt. Zijn collega liet vijf minuten later een torenhoge kans liggen. Hij had een bal van Praet maar voor het binnentikken aan de tweede paal. Uitblinker Vanaken legde na 20 minuten spelen aan de rand van de zestien aan en pegelde op de paal. Even later moest Verhulst Lokeren een kopbal van - weeral - Mitrovic uit het doel weren met een knappe redding. De Serviër knikte bij de volgende hoekschop maar net naast.

Gemiste kansenfestival

Op het half uur liet Harbaoui de kans liggen om er 1-0 van te maken. Na een counter trapte hij aan de eerste paal een voorzet van Dutra onbegrijpelijk op de lat. Ook Anderlecht bleef de missers opstapelen. Cyriac kreeg een perfecte teruglegger van Vanden Borre, maar schoot op de Lokeren-goalie.

Voor rust kon Lokeren dan toch de score openen met een goal van Harbaoui die enig mooi tot stand kwam. Vanaken en Dutra zetten met een knappe combinatie Harbaoui op weg naar doel, die Proto van zijn sokken blies: 1-0 voor de thuisploeg.

Snelle 2-0

Vanaken maakte er vroeg in de tweede helft zelfs 2-0 van na defensief geblunder bij Anderlecht. Mbemba speelde bijzonder slap terug, waardoor Vanaken aan de haal kon met de bal om vanuit een scherpe hoek binnen te leggen. Verhulst ranselde de 2-1 nog uit zijn doel, tot ongeloof van Mitrovic. Onder druk van de Serviër viel de aansluitingstreffer dan toch: Odoi zorgde met een ongelukkige tussenkomst met het hoofd voor de goal.

Dutra kreeg binnen de zestien nog een goede kans om de wedstrijd dood te doen. Zijn poging ging evenwel net voorlangs. Anderlecht ging alsnog op zoek naar de gelijkmaker, Mitrovic wrong zich nog in alle bochten, maar vond de weg naar de netten niet. Anderlecht dreigde daarbij op een derde treffer te lopen, maar zowel Depauw als Dutra misten scherpte voor doel.

Lot Vanden Brom

Anderlecht doet zo een slechte zaak met de start van play-off 1 in het vooruitzicht en kan in de stand Zulte Waregem naast zich krijgen. De positie van Vanden Brom wordt zo stilaan onhoudbaar. Lokeren kan zo rustig vooruitblikken op de nieuwe confrontaties in de titelplay-off.

MCe, beeld Photo News

Meer sportnieuws