Nick De Groote NMBS-vertegenwoordiger skiën in Kazachstan

Nick De Groote NMBS-vertegenwoordiger skiën in Kazachstan

Nick De Groote NMBS-vertegenwoordiger skiën in Kazachstan

Print
Boom - Nick De Groote (52) is de enige skiër in de NMBS-ploeg van de provincie Antwerpen die vanaf dit weekend, een week lang, deelneemt aan het Europees kampioenschap skiën waaraan alle spoorwegondernemingen uit Europa deelnemen.
Nick De Groote is werkzaam als onderstationschef in het station van Boom.
Hij werkt al 35 jaar voor de spoorwegen, waarvan de laatste drie jaar in Boom. Hij is lid van de skiclub Skibola onder de vlag van de NMBS. "Elk jaar organiseren we een Belgisch kampioenschap skiën met de aangesloten skileden van de NMBS. Ik was dit jaar vierde geëindigd van de zowat 25 deelnemers.
Het was dan ook leuk te horen dat de eerste zes van dit Belgisch kampioenschap skiën van de NMBS, mogen deelnemen aan het Europees kampioenschap in het skigebied Almaty in Kazachstan, zo'n 7.500 kilometer van hier", legt Nick De Groote uit.

Nick De Groote is pas op latere leeftijd een fervent skiër geworden. "Nadat ik op mijn 35ste stopte met voetballen, ben ik voor het eerst gaan skiën.
Deze ervaring in de bergen was zo fenomenaal en maakte zoveel indruk op me, dat ik besloot er 'werk' van te maken", legt Nick De Groote uit. Sindsdien is hij nauwelijks van de witte velden weg te slaan, met jaarlijks zo'n veertig tot vijftig skidagen op zijn palmares.

Kazachstan

Het Europees skikampioenschap in Kazachstan bestaat uit twee disciplines.
Het gaat om de slalom en de reuzeslalom, met telkens twee manches. Er nemen vijftien Europese landen deel met telkens zes afgevaardigden. "Neen potten gaan we er niet breken. Je moet realistisch zijn. Landen als Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk, daar maken wij geen kans tegen. We hebben ons tot doel gesteld de Nederlanders zeker achter ons te houden", besluit een lachende Nick De Groote. Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio