'Sterke Roel' beslist spannend slot voor Giants tegen Kabo

'Sterke Roel' beslist spannend slot voor Giants tegen Kabo

'Sterke Roel' beslist spannend slot voor Giants tegen Kabo

Print
Er was veel volk opgedaagd vrijdagavond in de Lotto-Arena voor de regionale derby van de port of Antwerp Giants tegen Kabo Willebroek. De Rupeljongens hadden twee wedstrijden op rij gewonnen en zo de rode lantaarn doorgegeven aan Brussels. Wel moesten ze nog steeds maurice Pearson missen. Coach Vervaeck kon terug een beroep doen op Maxime De Zeeuw. Helemaal fit was hij echter nog niet. Hij bleef dan ook veertig minuten op de bank. Yannick Driesen werd vrijdag geopereerd en is out voor de rest van het seizoen.

De havenjongens namen een blitzstart en Stewart en Pearson zorgden voor 9-0 na drie minuten. Bij de bezoekers moest ex-Giant oveneke al snel met drie fouten naar de kant. Zijn ploegmaats waren ondertussen met drie bommen wel terug gekomen tot 15-15. Met een buzzerdriepunter van Gorremans gingen de bezoeker zelfs met een voorsprong van 19-21 voor het eerst rusten na het eerste kwart. En er waren meer problemen voor de havenjongens.

De 2,12 m grote Spanjaard Hernandez hield de eigen bucket onbereikbaar voor de Antwerpse grote jongens en scoorde aan de andere kant de 22-30. De mannen van Peldic contoleerden de wedstrijd en de thuisploeg liep achter de feiten aan met een erbarmelijk shotpercentage. (3 op 14) (26-36) Thomas de Thaey met tien punten sneed door de Antwerpse defensie als door boter. Alleen Pearson kon de schade beperken tot een 33-42 ruststand.

Pearson probeerde het vuur in de Giantsploeg te krijgen voor de achtervolging. Dat lukte maar gedeeltelijk tot 45-50. Door Luke Loucks werd het terug 50-58. In basketbal kan echter veel, zoniet alles. Met twee bommen in dertig seconden zette Simons de lotto Arena terug in vuur en vlam. Met zijn derde bracht hij de havenjongens op voorprong maar een onterechte technische fout van Pearson gaf terug Willebroeks voordeel na het derde kwart. (61-63)

Twee succesvolle drives van Roel Moors deden het voordeel weer in Antwerps voordeel keren. Met een bom van Stewart er bovenop werd het 71-67. Maar Kabo gaf zich nog niet gewonnen. Oveneke met een driepunter scoorde 76-74. Stewart en Mwema deden aan de overkant hetzelfde naar 84-79 en iets meer dan een minuut te spelen. Sterke Roel maakte het met een vier op vier af vanop de vrijworplijn. Eindstand: 88-82

Port of Antwerp Giants : Moors 19, Donkor 0, Turner 6, Pearson 18, Spica 12, Stewart 14, Mwema 8, Simons 11
Kabo Willebroek : Fitzpatrick 4, Dobbelaere 3, Souveryns 0 , Van Schil 0, Gorremans 5, Loucks 17, De Thaey 17, Hernandez 20, Zivanovic 11, Oveneke 5

Ludo Hendrickx, foto Gmax