Britse regering zet douane-eenheden in tegen 'moderne slavernij'

Britse regering zet douane-eenheden in tegen 'moderne slavernij'

Britse regering zet douane-eenheden in tegen 'moderne slavernij'

Print
De Britse regering gaat gespecialiseerde douane-eenheden inzetten in Britse havens en op luchthavens om de verschillende vormen van 'moderne slavernij' aan te pakken. Dat heeft de Britse staatssecretaris Karen Bradley, bevoegd voor de strijd tegen georganiseerde misdaad, vrijdag aangekondigd.

Onder 'moderne slavernij' vallen onder meer mensenhandel, gedwongen huwelijken en uitbuiting van kinderen of huishoudelijke werksters. Londen wil met de gespecialiseerde teams zo snel mogelijk vormen van slavernij en slachtoffers ervan kunnen opsporen. Ook wil de Britse regering een maximum aan informatie verzamelen over de criminele netwerken en organisaties achter de praktijken van slavernij.

30 miljoen mensen

De teams zullen worden bijgestaan door het Britse anti-misdaadagentschap NCA, dat zijn reeds opgebouwde expertise zal aanwenden om bijvoorbeeld minderjarige slachtoffers bij te staan. Een eerste team zal vanaf 1 april ingezet worden op de Londense luchthaven Heathrow. Volgens de organisatie Walk Free leven bijna 30 miljoen mensen wereldwijd in slavernij, waarvan bijna de helft in India.

Belga, archieffoto

MEEST RECENT