1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuw verlichtingsplan voor Grote Markt

In hartje Antwerpen krijgen de Grote Markt en enkele omliggende straten nog dit jaar een volledige restyling op het vlak van verlichting. Het project zal zowat 1,5 miljoen euro kosten, maar zou door onder meer het gebruik van LED-verlichting wel een halvering van de huidige elektriciteitskosten inhouden.

jrosquin

Het doel is om historische panden zoals het stadhuis beter uit te lichten en te kunnen inspelen op evenementen die bijvoorbeeld specifieke kleuren vereisen.

De stad Antwerpen liet twee jaar geleden al een "Lichtplan" opmaken voor de hele stad, dat erop gericht was om de stad 's nachts tegelijkertijd aantrekkelijker en veiliger te maken én bij verlichting telkens te kiezen voor een zo energiebewust en duurzaam mogelijke optie.

Allegaartje

Een van de eerste concrete verwezenlijkingen van dat "Lichtplan" moet nu de Grote Markt worden, die samen met de Suikerrui, Oude Koornmarkt en Kaasrui een volledig nieuwe verlichting krijgt. Het gaat zowel om de algemene straatverlichting, die momenteel een allegaartje van verschillende toestellen en kleuren is, als sfeerverlichting op of gericht naar gevels van zowel stedelijke als particuliere gebouwen.

"Het plan zal binnenkort voorgelegd worden aan de eigenaars van de particuliere panden, veelal handelaars", zegt schepen voor Publiek Domein Ludo Van Campenhout (N-VA). "Zij zorgen nu vaak zelf voor verlichting, wat duur is en geen coherent geheel vormt met de overige gebouwen. De nieuwe verlichting zal door de stad betaald worden en een veel sfeervoller resultaat geven. We denken daarom dat de eigenaars zelf vragende partij zullen zijn om mee in het plan te stappen."

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio