Circussen blijven niet echt welkom

Circussen blijven niet echt welkom

Circussen blijven niet echt welkom

Print
Berlaar - In de gemeente Berlaar zijn circussen sinds 2007 niet meer welkom. Daar komt nu mogelijk verandering in.
Gemeenteraadslid Leen Janssens (Groen) had opgezocht dat het schepencollege vanaf 2007 tot nu alle aanvragen van circussen systematisch weigert. "We vragen ons af waarom al deze aanvragen onmiddellijk en zonder motivering werden afgewezen. Onze partij is er nochtans van overtuigd dat circus een waardevolle toevoeging kan zijn voor het gemeentelijk cultuurbeleid, want waar kunnen mensen beter met cultuur in aanraking komen dan in een circus.
Mensen uit alle lagen van de bevolking, met verschillende culturele achtergronden en van alle leeftijden kunnen er van een warme voorstelling genieten."

"De laatste leer dat er in Berlaar een circus stond, was in 2006. Er was totaal geen belangstelling voor en bovendien hebben we er dierenverwaarlozing vastgesteld. Sindsdien houden we de boot af. Ik heb trouwens niet de indruk dat de inwoners van Berlaar op een circus zitten te wachten. Toch zullen we in de toekomst een aanvraag van een circus niet zonder meer afwijzen. We zullen ons eerst in andere gemeenten over het desbetreffende circus informeren", belooft burgemeester Walter Horemans (CD&V).

Chris VAN ROMPAEY

Foto: Patrick Hattori
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio