Wederopbouw Liekens definitief begonnen?

Wederopbouw Liekens definitief begonnen?

Wederopbouw Liekens definitief begonnen?

Print
Mortsel - Er beweegt weer wat op de werf van Hoeve Liekens in de Drabstraat. Zowel de Werkgroep Jeugd en Gezinsboerderij Mortsel als het stadsbestuur zijn alert. “Dit is de verderzetting van de uitvoering van het vonnis”, aldus eigenaar NV Constructo.
Zoals bekend moet de NV Constructo uit Willebroek de boerderij, die het eind 2001 zonder de nodige vergunningen sloopte, in zijn oorspronkelijk staat wederopbouwen. In principe moest dit al tegen einde 2012 gebeurd zijn en sindsdien lopen er dan ook dwangsommen tegen de onderneming. Deze week doken plots weer werklui op rond de ruïnes van Liekens. Schepen voor Ruimtelijke Ordening Steve D’Hulster (sp.a) is voorzichtig. “Onze diensten volgen nauwgezet wat er op de werf gebeurt. En we controleren eveneens de juridische kant van het verhaal”, zegt hij. Bij de Werkgroep vragen ze alvast de nodige verduidelijking tijdens de komende gemeenteraadszitting. “We hopen dat de stad zich niet laat verleiden tot nieuw overleg, want dan kan alsnog de dreiging ontstaan van procedurefouten.”, stelt Danielle Verbueken van de Werkgroep.

Bij NV Constructo zijn ze formeel wat de nieuwe werkzaamheden betreft. “Onze mensen zijn de voorbije dagen bezig geweest met de funderingswerken”, vertelt Denis Janssens van Constructo. “Volgende week gaat de vloerplaat erin. En dan vatten we de opbouw bovengronds aan. Tegen wannneer alles klaar is? Dat is moeilijk te zeggen. Het hangt een beetje van het weer af. Al ziet het er niet naar uit dat het nog fel gaat winteren. In elk geval zijn de diensten van Mortsel ter plaatse al een kijkje komen nemen en hebben we overleg gehad."

Seppe SLAETS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio