De Wever hoopt na krokusverlof weer de oude te zijn

De Wever hoopt na krokusverlof weer de oude te zijn

De Wever hoopt na krokusverlof weer de oude te zijn

Print
Bart De Wever is er gerust in dat zijn ziekte hem er niet van zal weerhouden om zich volop in de verkiezingscampagne te smijten. Dat zei de Antwerpse burgemeester op Radio 2 Antwerpen, tijdens zijn eerste interview sinds hij twee weken geleden opnieuw in het ziekenhuis belandde.

Ongeveer twee weken geleden belandde Bart De Wever voor de tweede keer in korte tijd in het ziekenhuis. Bij zijn tweede opname werd eindelijk vastgesteld wat er echt scheelde aan zijn gezondheid. De Wever had een virale infectie op de hartzak opgelopen en die had zich inmiddels verdergezet op de longen en de lever.

Op de dag dat hij ontslagen werd uit het ziekenhuis (afgelopen maandag) zat De Wever al een raadscommissie in het stadhuis voor, maar sindsdien was hij onbereikbaar voor de pers. Vrijdag gaf hij dan toch een kort interview op Radio 2. "Normaal gezien moest ik drie weken volledige rust houden, maar ik werk voorlopig halftijds", vertelde de N-VA-voorzitter. Zijn vakantie in de krokusvakantie gaat hij aanwenden om op krachten te komen. "Ik houd een volledige week bedrust in Zwitserland, dat zal cruciaal zijn om erdoor te geraken."

Over enkele weken hoopt De Wever helemaal de oude te zijn en zich volop in de verkiezingscampagne te kunnen smijten. "We zijn nu nog ruim voor de verkiezingen en ik hoop er na de krokus van af te zijn. We zullen zien", aldus De Wever.

Foto WH (De Wever tijdens de raadscommissie van afgelopen maandag)

Nu in het nieuws