Burgemeester Borgloon houdt oogje in het zeil op Neknomination Party

Burgemeester Borgloon houdt oogje in het zeil op Neknomination Party

Burgemeester Borgloon houdt oogje in het zeil op Neknomination Party

Print
De burgemeester van Borgloon vreest niet dat de eerste Neknomination Party van ons land zal uitdraaien op een gevaarlijk zuipfeest waar jongeren met hun gezondheid spelen door alcoholmisbruik. "De uitbater van Dancing McQueen heeft me verzekerd dat het om een onschuldige, ludieke variant gaat," aldus burgemeester Deneuker. "Ik geloof hem, maar ga zeker zelf ook eens een kijkje nemen."

Neknomination is een internetrage geworden. Jongeren kunnen elkaar via sociale media uitdagen om op een originele manier veel bier of sterke drank te drinken. Er zouden de afgelopen weken wereldwijd al een paar mensen zijn overleden aan de gevolgen van het drankspel.

"Geen sterke drank"

De populaire discotheek McQueen in Borgloon pakt vrijdagavond uit met de eerste Neknomination Party van het land. De bierbrouwers en andere groeperingen waarschuwen voor de risico's. Maar burgemeester Danny Deneuker (sp.a) is er vrij gerust in. "Ik ken de uitbater van de discotheek en hij zal het zeker niet zo ver laten komen dat zijn klanten gezondheidsrisico's lopen", zegt hij.

"Van wat ik begrepen heb komt er zeker geen sterke drank aan te pas, mogelijk zelfs helemaal geen alcohol. De uitbater wil zijn concept nog niet prijsgeven, maar het wordt eerder een ludieke gebeurtenis. Er is dus geen reden tot ongerustheid. Om helemaal zeker te zijn, ga ik wel persoonlijk een kijkje nemen op de fuif," besluit Deneuker.

Belga, archieffoto

Nu in het nieuws