"Als Alloo nog een stap in gevangenis Hasselt zet, voeren wij actie"

Als Alloo nog een stap in gevangenis Hasselt zet, voeren wij actie

"Als Alloo nog een stap in gevangenis Hasselt zet, voeren wij actie"

Print
De uitzending van Alloo in de vrouwengevangenis, die donderdag volledig gewijd was aan de zelfdoding van Kim Van den Broeck (30), heeft heel wat ongenoegen veroorzaakt bij de ACOD-vakbond, die vrijdagmorgen over het voorval vergaderd heeft.

"We hebben beslist om meteen actie te voeren, als Luk Alloo nog een stap in de gevangenis zet. We willen hiermee onze collega's steunen, want het personeel in de gevangenis werkt zeer professioneel en correct. De uitzending getuigde van een journalistiek van een laag niveau", aldus Kristof Muyters, ACOD-vakbondsafgevaardigde.

"Hij zou beter moeten weten"

In de uitzending van donderdag kwamen vooral de ouders van de vrouwelijke gedetineerde aan het woord. "Onze collega-cipiers kunnen niets zeggen, want er bestaat zoiets als een deontologische code en beroepsgeheim. Als Alloo de gevangenis binnenkomt, dan gaan wij naar buiten. Hij zou als criminoloog toch beter moeten weten. Het is zeer erg dat de feiten op deze manier zijn weergegeven. Mensen, die met zelfmoordplannen rondlopen, zullen het uiteindelijk toch doen. Met dit besluit willen we als ACOD aantonen dat wij achter onze collega's staan", besluit Muyters.

De ouders van de jonge drugsverslaafde vrouw, die vorig jaar in haar cel zelfmoord pleegde, maakten het verwijt dat hun dochter in de gevangenis aan haar lot zou zijn overgelaten. "Alloo kan misschien van oordeel zijn dat deze vrouw niet in de gevangenis thuishoorde, maar dat is een zaak van het gerecht", aldus nog Muyters.

Lees ook: Gevangenis Hasselt boos op Luk Allloo


Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op de website www.zelfmoord1813.be.

MEEST RECENT