Buurt Nollekensweg protesteert tegen afsluiting wijk

Buurt Nollekensweg protesteert tegen afsluiting wijk

Buurt Nollekensweg protesteert tegen afsluiting wijk

Print
Brecht - De bewoners van de wijk Nollekensweg, Bristerstraat en Kerkhovenakkerlaan zijn boos. Op donderdag 13 februari werd zonder verwittiging de Nollekensweg met betonblokken afgesloten. Hierdoor is de wijk afgesneden van de directe toegang naar de E19 en de baan richting Loenhout. Een petitie met 84 handtekeningen werd al overhandigd aan schepen van Mobiliteit Luc Torfs (Groen).
"We zijn vooral kwaad omdat de gemeente hier totaal niet over gecommuniceerd heeft met de buurtbewoners. Wij waren helemaal geen vragende partij om onze wijk af te sluiten. Het zou gebeurd zijn op basis van één klacht van een bewoner in de Oude Veldstraat. En daarvoor moet dan een hele wijk afgezet worden?", vraagt buurtbewoonster Liesbeth Steenssens zich af. De buurt voelt zich letterlijk voor blok gezet.

Sinds de opening van het nieuwe op- en afrittencomplex krijgt de wijk wel wat sluipverkeer te slikken omdat de Vlaamse overheid de ringweg niet heeft afgewerkt. Via de wijk ben je slechts 300 meter verwijderd van de oprit van de E19 en de baan naar Loenhout. "We moeten onnodige kilometers omrijden nu", zegt Steenssens.

De buurt vraagt zich ook af waarom er meteen zo'n drastische maatregel werd genomen, en niet eerst andere alternatieven zijn geprobeerd. "We hebben andere maatregelen overwogen, maar we weten dat zo'n verkeersbord plaatselijk verkeer niet wordt nageleefd en efficiënt en effectief toezicht door de politie is onmogelijk", stelt burgemeester Luc Aerts (CD&V). "De afsluiting is een tijdelijke oplossing totdat de derde fase van de ringweg, eind 2015, klaar is. Er gebeuren daar halsbrekende toeren, er wordt door de wijk geracet op straten die daarvoor niet bestemd zijn. Als ik daar als burgemeester op gewezen wordt, heb ik een verantwoordelijkheid te nemen."

Lees meer in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.

Elke Lamens
Foto Mia Uydens: Door deze betonblokken in de Nollekensweg kunnen de wijkbewoners niet meer door naar de E19.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio