Nieuwe lokale partij vecht voor deelgemeente Sint-Job

Nieuwe lokale partij vecht voor deelgemeente Sint-Job

Nieuwe lokale partij vecht voor deelgemeente Sint-Job

Print
Brecht - Sint-Job Vooruit' zo heet de nieuwe politieke partij die opkomt voor de inwoners van Sint-Job en Brecht-Zuid. Daarmee heeft Brecht opnieuw een lokale partij zonder nationale achterban, maar die dan ook vooral op lokaal vlak wat wil betekenen.
"Zoals de naam het ook al zegt, willen we een aanmoedigingskreet slaken naar de Sint-Jobbenaren om op te staan en van zich te laten horen. Tegelijkertijd willen we ook dat de politici in Brecht wakkerschieten en Sint-Job niet vergeten", legt voorzitter Alain Denissen uit.

"Sint-Jobbenaren voelen zich al tientallen jaren stiefmoederlijk behandeld, ze hebben niet de indruk dat hun belangen behartigd worden door het bestuur in Brecht. Beide dorpskernen hebben zich ook los van elkaar ontwikkeld en hebben een eigen identiteit. Daarom is het zo moeilijk om als politieke fractie één standpunt in te nemen voor heel Brecht. Vandaar dat wij hebben besloten om met Sint-Job Vooruit een lokale partij op te richten, die de standpunten van de inwoners van Sint-Job en Brecht-Zuid verdedigt."

En dat het geen loze beloftes zijn, wordt al meteen bewezen. Door hun schrijven naar minister Hilde Crevits (CD&V) wordt hét pijnpunt van Sint-Job, de file aan sas 4, terug op de agenda gezet. "Het fileprobleem in Sint-Job wordt al jaren veroorzaakt door het openen van de brug aan sas 4 tijdens de piekuren. Als het gemeentebestuur hierin geen actie onderneemt, dan doen wij het. Met als resultaat dat minister Crevits aan De Scheepvaart heeft gevraagd om opnieuw samen te zitten met het gemeentebestuur om aanvullende maatregelen te nemen om de overlast in te perken."

Zo wil Sint-Job Vooruit binnen vijf jaar een palmares hebben opgebouwd waarin de kiezer vertrouwen heeft. Wie zich graag wil aansluiten bij de partij, kan contact opnemen met Alain Denissen of via sjv-vooruit@outlook.be, www.sintjobvooruit.be, 0475.74.76.27

Elke Lamens
Foto W&F: Danielle Glenisson, Rita Vandael, Dirk Lathouwers, Alain Denissen, Veerle Quirynen en Ludo Leus houden hun nieuwe partij Sint-Job Vooruit boven de doopvont.

Lees meer in Gazet Van Antwerpen - editie Noord.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio