Felix Van Groeningen tekent bij topbureau

De Vlaamse filmregisseur Felix van Groeningen heeft een contract getekend bij Creative Artists Agency (CAA), het Amerikaanse talentagentschap dat onder anderen ook Tom Cruise, Robert De Niro, Tom Hanks en Matthias Schoenaerts onder contract heeft. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

awillems

"De juiste mensen in Hollywood kennen, daar draait het allemaal om", reageert van Groeningen. "Ik denk niet dat dit op korte termijn zal leiden tot een project in de VS en daar gaat het mij momenteel niet om, wel om iets op te bouwen op langere termijn. Daarnaast zijn deze contacten natuurlijk heel belangrijk voor de Oscarcampagne."

Van Groeningen zit momenteel in Los Angeles voor de promotie van "The Broken Circle Breakdown". De film met onder meer Veerle Baetens en Johan Heldenbergh is genomineerd voor de Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film. De Oscars worden uitgereikt op zondag 2 maart.

CAA is volgens het VAF een van 's werelds grootste agentschappen dat talent vertegenwoordigt in film, televisie, muziek, games, theater, internet en sport.

Belga

Foto LM

Nu in het nieuws