Van den Broeck: "Misschien pas volgend jaar weer de oude"

Van den Broeck: Misschien pas volgend jaar weer de oude

Van den Broeck: "Misschien pas volgend jaar weer de oude"

Print
Met Jurgen Van den Broeck gaat het uitstekend, dank u. Na de Ronde van San Luis en de Challenge Mallorca begint de Kempense klimmer zich steeds beter in zijn vel te voelen. Al betekent dat niet dat de verwachtingen stilaan weer steil bergop kunnen. "Het kan best dat het nog zes maanden tot een jaar duurt voor ik weer helemaal de oude ben."

Jurgen Van Den Broeck hield aan een zware valpartij in de Tour van vorig jaar ernstige letsels over aan het kraakbeen en de kruisbanden van de linkerknie. De revalidatie was lang en moeizaam, weer in competitie uitkomen lukte pas in Argentinië, vorige maand. Na de Challenge Mallorca is hij nu aan het werk in de Ronde van Oman. Hooi dat op de vork moet, omdat het de bedoeling is en blijft dat de klimmer op termijn weer vleugels krijgt. Al zou dat wel eens een werk van lange adem kunnen worden.

"Het gaat allemaal naar verwachting momenteel. Ik zit op schema, zeg maar. Al zet dat me niet aan het zweven. De hele tijd door hou ik in het achterhoofd dat de dokters me waarschuwden dat volledig herstel nog zes maanden tot een jaar op zich kan laten wachten."

"In de Ronde van San Luis kraakte ik bergop harde noten. In Mallorca ging het weer een stukje beter. De bedoeling is dat ik in Oman opnieuw een stapje vooruit kan zetten. Geleidelijk aan, zonder te forceren. Natuurlijk zou het leuk zijn meteen hoge ogen te kunnen gooien en misschien zelfs te gaan voor ritwinst in die etappe. Maar ik blijf realist. Misschien valt het onverwacht goed mee, wie weet. Ik doe er gewoon beter aan me nergens op vast te pinnen."

GV

Foto YUZURU SUNADA (Belga)

Meer sportnieuws