Groen wil doorbreken in landelijke gebieden

Groen wil doorbreken in landelijke gebieden

Groen wil doorbreken in landelijke gebieden

Print
In De Warande in Turnhout heeft Groen vrijdag zijn volledige Antwerpse lijsten voor de verkiezingen voorgesteld. Naast nationale sterkhouders als Wouter Van Besien, Meyrem Almaci en Kristof Calvo speelt de partij vooral bestuurservaring en jong geweld uit.

Groen wil op 25 mei opnieuw groeien door naast de traditioneel goede stedelijke resultaten nu ook in de landelijke regio's zoals de Kempen een hoge score te behalen.


Bovenaan de Vlaamse lijst staan na partijvoorzitter Van Besien voormalig Mortsels burgemeester Ingrid Pira en het jonge Antwerps districtsraadslid Imade Annouri, gevolgd door Kempens regiovoorzitter Kim Buyst op de vierde en Turnhouts schepen Marc Boogers op de vijfde plaats. Op de Kamerlijst volgt na Almaci en Calvo het Geelse gemeenteraadslid Jeroen Dillen.

'Verantwoordelijkheidszon'

"In het verleden scoorden we al goed in steden als Antwerpen en Mechelen, maar nu willen we ook in meer landelijk gebied dé verrassing van de verkiezingen worden", zegt Kamerlid en Mechels gemeenteraadslid Calvo. "Dat kan onder meer door te tonen dat we mee kunnen besturen en verantwoordelijkheidszin hebben. We stellen onze lijsten niet toevallig voor in Turnhout, waar Groen onlangs mee de politieke impasse oploste."

Ook Van Besien kijkt de verkiezingen met vertrouwen tegemoet en hoopt zeker in het Vlaams Parlement een extra, derde, Antwerpse zetel te bemachtigen. "We zullen moeten groeien om mee te kunnen regeren, en dat is toch onze ambitie", zegt hij. Of Groen daarvoor voldoende bondgenoten zal vinden, laat Van Besien in het midden. "De strategie is voor later, nu moeten we eerst aan de kiezer tonen waar we voor staan en waar we de lat willen leggen."

Foto Belga (voorzitter Wouter Van Besien)

MEEST RECENT