Arbeiders Agfa-Gevaert staken "omdat directie geen toegevingen wil doen"

Er is vrijdagochtend een staking uitgebroken bij de arbeiders van beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert. Zowel in Westerlo (Heultje) als in Mortsel ligt de productie stil. Volgens de socialistische vakbondssecretaris Bruno Verlaeckt (ABVV, Algemene Centrale) zijn de arbeiders bij beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert beginnen staken nadat de directie geen toegevingen deed na een eerder verworpen ontwerp van cao.

jrosquin

Nadat een ontwerp voor een nieuwe cao bij de circa 1.150 bedienden bij Agfa-Gevaert door twee derde van de stemmende arbeiders verworpen werd, hebben de bonden opnieuw met de directie samen gezeten.

Bijkomende maatregelen

"Na de stemming hebben we de directie gevraagd om nog bijkomende maatregelen te nemen. Daar kon de directie niet positief op ingaan", zegt Verlaeckt vrijdag. "Dat hebben we gisterenmiddag aan het personeel gaan uitleggen en sindsdien is men wellicht afdeling per afdeling het werk gaan stilleggen." Sinds vrijdagochtend ligt de hele productie bij de Materials-afdeling van Agfa-Gevaert stil.

Volgens Verlaeckt is er voorlopig geen overleg gepland, tenzij de eerder geplande verzoeningspoging op vraag van de sociale bemiddelaar, die maandag plaatsvindt.

Belga Foto JVDP

Lees ook: Arbeiders bij Agfa-Gevaert staken

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio