Nederlandse schaatscoach tegen VS: "Jullie betekenen niets"

Print
Jillert Anema, de coach van de Nederlandse schaatsers, heeft zich laten opmerken in de Verenigde Staten. Op CNBC heeft hij tijdens een live interview voor miljoenen Amerikanen zijn ongezouten mening gegeven over de Amerikaanse sport. "Jullie denken dat jullie de beste zijn, maar dat is niet zo!"

'Team USA' doet het niet meteen goed op de Winterspelen in Sotsji. "Dat pak van jullie was één van de redenen. Niet omdat het slecht was, maar omdat jullie schaatsers dachten dat het slecht was", analyseerde Anema. "Wij hebben iets gevonden dat ons pak heel snel maakt. Dat is namelijk de schaatser in het pak."

"Als schaatser moet je in jezelf geloven, zoals Amerikanen normaal gesproken altijd doen. Jullie zijn toch altijd de beste? Maar dat is niet zo", gaf de coach de Amerikanen een veeg uit de pan.

"Jullie bedenken je eigen domme sport, zoals American football, en dan denken jullie dat jullie de beste van de wereld zijn. Maar met echt voetbal behoren jullie niet eens tot de top dertig, dus hou maar op. Op de Spelen kan je je meten met de rest van de wereld en dan weet je je plaats. En jullie hebben nu nul medailles. Nul!"

Ook de interviewer in de studio kon Anema niet stoppen: "Jullie kunnen niet tegen je verlies, typisch Amerikaans, jullie zijn gewoon jaloers!"

Bekijk hier het fragment:

MEEST RECENT