Vernieuwing Bruul geeft minstens tien man werk

Vernieuwing Bruul geeft minstens tien man werk

Vernieuwing Bruul geeft minstens tien man werk

Print
Mechelen - De vernieuwing van de Bruul is een meevaller voor Viabuild!, een aannemer met hoofdzetel in Mechelen. Die mag de werkzaamheden uitvoeren. "Wij kunnen hier minstens tien tot vijftien mensen mee aan het werk houden", zegt topman Marc Lauwers.
Viabuild! Heeft 750 mensen in dienst. "Ik kan niet ontkennen dat de crisis in de wegenbouw ons nog steeds parten speelt. In 2012 en 2013 was ons orderboekje nog aardig gevuld, maar nu merken wij dat gemeenten duidelijk minder investeren. Gelukkig zijn er nog uitzonderingen, zoals Mechelen", vertelt Lauwers.

Eerder mocht de aannemer in de binnenstad ook al de Lange Schipstraat en het Sint-Romboutskerkhof vernieuwen. Officieel is het bedrijf nog niet op de hoogte gebracht van de nieuwe opdracht. "Voor de praktische uitwerking van het project moeten wij dus nog samenkomen", stelt Marc Lauwers.

Als alles volgens plan loopt, kan de werf na het bouwverlof eind juli opstarten. Zowel de Botermarkt als de Bruul vanaf de Grote Markt tot aan de Vijfhoek worden in het nieuw gestoken. Het project zal zo'n 4 miljoen euro kosten.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio