Tachtig burgers en zestien agenten omgekomen in Kiev

Tachtig burgers en zestien agenten omgekomen in Kiev

Tachtig burgers en zestien agenten omgekomen in Kiev

Print
Bij de gevechten en schietpartijen van de laatste dagen in de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn tachtig Oekraïense burgers omgekomen, zo heeft waarnemend minister van Binnenlandse Zaken Vitali Zakhartsjenko vrijdag in een toespraak tot de natie gezegd.

Volgens de Britse openbare omroep BBC sprak de bewindsman zijn medeleven met de slachtoffers uit. "Deze dagen zullen de Oekraïense geschiedenis ingaan als dagen van rouw voor het Oekraïense volk. Ik leef oprecht mee met de families van hen die zijn omgekomen. Het is spijtig dat iemand probeert veiligheidspersoneel en het volk aan weerszijden van de barricaden te houden en probeert het volk te verdelen".

Luidens het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er zestien politiemensen gedood. Sinds 18 februari hadden 565 agenten medische verzorging nodig. Van hen zijn 410 naar het ziekenhuis gestuurd, tenminste 130 met schotwonden.

Nieuwe vuurgevechten

De rellen gaan vrijdagochtend gewoon verder. Zo zijn er berichten over nieuwe schietpartijen. In het parlement buigen de verkozenen des volks zich intussen in een gespannen sfeer over het inperken van de presidentiële macht. Het kwam tot knokpartijen onder de parlementsleden.

Belga, Foto AFP

Lees ook: Nieuwe schietpartijen in Kiev

Bekijk de livestream:

MEEST RECENT