Mannen kunnen handtaswerpen tijdens Gaymes

Mannen kunnen handtaswerpen tijdens Gaymes

Mannen kunnen handtaswerpen tijdens Gaymes

Print
Mechelen - De Gaymes palmen zaterdagnamiddag de Mechelse Grote Markt in. Op een speelse manier willen Birgit Briers (25) en Freya Perdaens (25) , beiden afkomstig uit Mechelen, aantonen hoe absurd en schadelijk stereotypes en vooroordelen over homoseksualiteit kunnen zijn.
De Gaymes, die zaterdag van 14u30 tot 18u plaatsvinden, draaien rond zes disciplines die de draak steken met de stereotypen die nog bij heel wat mensen leven over holebi's. "Als homoseksuelen verplicht zouden worden alleen nog deel te nemen aan Spelen gebaseerd op hun geaardheid, zouden deze sporten er misschien zo uitzien", zegt Freya Perdaens.

Zo kunnen mannen er 'stilettolopen' en 'handtaswerpen'. Vrouwen kunnen dan weer 'potsleeën' en 'pottekestamp' spelen. Het hoeft niet te verbazen dat beide dames net nu naar buiten komen met hun actie. De Olympische Winterspelen in Sotsji brengen nog maar eens de slechte behandeling van holebi's in Rusland onder de aandacht. "We stoorden ons aan het feit dat niemand er iets tegen deed. Veel mensen klagen wel, maar ondernemen niets", vertellen Briers en Perdaens. "Wij besloten om op een positieve en frisse manier naar buiten te komen."

Dat ze de wereld niet gaan veranderen met een speelnamiddag, beseffen de twee maar al te goed. "Maar als het al betekent dat één persoon zich beter in zijn vel voelt of de ernst van het probleem ziet, is het al een succes", klinkt het.

Facebook Gaymes MechelenNIGE

Foto Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio