Van Nistelrooij assistent Hiddink bij Oranje

Van Nistelrooij assistent Hiddink bij Oranje

Van Nistelrooij assistent Hiddink bij Oranje

Print
Guus Hiddink, de toekomstige bondscoach van het Nederlands elftal, heeft met Ruud van Nistelrooij als tweede assistent zijn technische staf bij Oranje nagenoeg compleet. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag. Danny Blind, de huidige rechterhand van Louis van Gaal, blijft aan in dezelfde rol en wordt na het WK ook de eerste assistent van Hiddink.

Van Nistelrooij zette twee jaar geleden een punt achter zijn actieve carrière. bij het Spaanse Malaga na een 19-jarige profloopbaan. Hij kwam zeventig keer uit voor Oranje en maakte 35 doelpunten. De voormalige spits maakte zijn debuut voor het Nederlands elftal in november 1998 tegen Duitsland onder bondscoach Frank Rijkaard en werkte zijn zeventigste en laatste interland af in maart 2011 onder Bert van Marwijk tegen Hongarije.

Hij is een van de grootste Nederlandse spitsen ooit en wist na zijn tijd bij FC Den Bosch, SC Heerenveen en PSV negen jaar in de Europese top te spelen bij Manchester United en Real Madrid, waarna hij afbouwde bij HSV en Malaga.

Eind januari raakte bekend dat naast Van Gaal ook diens assistent Patrick Kluivert het na het WK in Brazilië voor bekeken houdt. Na dat WK keert Guus Hiddink waarschijnlijk terug als bondscoach van Oranje. Danny Blind, met Kluivert de huidige assistent van Van Gaal, zou wel in functie blijven bij de KNVB. De oud-Ajacied kan dan na het EK in 2016 Hiddink opvolgen, zo is de verwachting.

Foto Photo News

MEER VOETBALNIEUWS