Volkstuintjes gepland aan slachthuis

Volkstuintjes gepland aan slachthuis

Volkstuintjes gepland aan slachthuis

Print
Mechelen - De stad Mechelen wil de nieuwe volkstuintjes een plek geven op een terrein in de buurt van het slachthuis aan de Oude Antwerpsebaan.
Momenteel is er slechts één plek met publieke volkstuintjes. "Die ligt aan het terrein voor het nieuwe ziekenhuis, tussen de R6 en de Tivolilaan", zegt schepen Marina De Bie (Groen). "Dat is een initiatief van het OCMW, maar op het Hombeeks plateau zijn er ook privégronden die verhuurd worden als volkstuin."

De volkstuintjes zijn een groot succes en er is zelfs een wachtlijst. "We zijn al jaren op zoek naar een geschikte locatie om nieuwe tuintjes in te stellen", zegt de schepen, "maar als we er een gevonden hebben, zoals aan de Carrefour in Zemst, schiet de Vlaamse overheid het af. Het is diezelfde overheid die volkstuintjes promoten, maar ons dan een 'njet' geeft."

In de begroting zijn middelen opgenomen voor de tuintjes. "In samenwerking met VELT en vzw Volkstuinen willen we die zo duurzaam mogelijk maken"; aldus De Bie. Een deel van dat geld zou gaan naar nieuwe tuintjes op de Oude Antwerpsebaan, in de buurt van het slachthuis. "Daar ligt open grond en die willen we benutten. Het dossier wordt momenteel onderzocht, maar alles ziet er goed uit", vertelt de schepen.

MAFO

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio