Nieuwe schietpartijen in Kiev

Nieuwe schietpartijen in Kiev

Nieuwe schietpartijen in Kiev

Print
Niet ver van het Plein van de Onafhankelijkheid in de Oekraïense hoofdstad Kiev hebben demonstranten het vuur geopend op de politie. Dat twitterde de Britse commerciële zender ITV vrijdag op gezag van een politiemededeling.

Woordvoerder Sergej Boerlakov van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken zei aan het Russische persbureau Interfax dat onbekenden opnieuw de politie hebben beschoten. Volgens de Britse openbare omroep BBC schoot de politie terug.

Er zijn ook pogingen om het parlement binnen te dringen. Daar buigen de verkozenen des volks zich in een gespannen sfeer over het inperken van de presidentiële macht. Het kwam tot knokpartijen onder de parlementsleden.

Er zijn mannen met machinegeweren het parlementsgebouw op ongeveer 1,5 km van het Onafhankelijkheidsplein binnengegaan, maar ze hebben het weer verlaten, zei viceparlementsvoorzitter Kosjoelinski tegenover de BBC.

Oppositieleider Arseni Jatsenjoek zei tegenover het Amerikaanse persbureau AP dat gewapende politie het gebouw was binnengedrongen maar er uit is gezet.

Luidens de BBC zijn tientallen in Lviv naar de regeringstegenstanders overgelopen politieagenten op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev opgedoken, net als een honderdtal "activisten". Sommigen beschikken over jachtgeweren.

Lees ook:
Applaus voor Verhofstadt in Kiev
"Regeringsgetrouwe parlementsleden massaal op de vlucht"
Jonge verpleegster twittert dat ze aan het sterven is
"Dit is de beschaving voorbij"
Tachtig burgers en zestien agenten omgekomen in Kiev
"Akkoord tussen president en oppositie in Oekraïne"

Belga, Foto AFP

.

Nu in het nieuws