Gevangenis Hasselt boos op Luk Alloo (video)

Print
Het VTM-programma 'Alloo in de vrouwengevangenis' wijdde gisteren een uitzending aan de drugsverslaafde mama Kim Van den Broeck (30). Zij stapte vorig jaar, in de nacht van 22 op 23 juli, uit het leven in haar cel in de gevangenis van Hasselt. De dood van Kim roept heel wat vragen op bij de familie van de vrouw. "Kim had niet in de gevangenis mogen zitten", zeggen ze. "Het personeel heeft haar gepest en gestalkt, waardoor de dood haar beste vriend werd."

De uitzending komt hard aan in de Hasseltse gevangenis. "Wat er gebeurd is, is verschrikkelijk. Maar het personeel wordt nu met de vinger gewezen, alsof zij moordenaars zijn. Alloo is enkel belust op sensatie. Hij neemt een standpunt in, zonder aan ons te vragen of het wel klopt", klinkt het bij gevangenisdirecteur Paul Dauwe. Hij zegt dat zijn personeel wel voldoende hulpverlening aan Kim heeft geboden. "Er is intensieve begeleiding geweest: van de maatschappelijk assistent, van de dienst Justitieel Welzijnswerk. Ik wil er mijn hand voor in het vuur steken dat zij alles gedaan hebben wat ze konden."

Alloo begrijpt de boze reactie van de gevangenis niet. "Ik ben ontgoocheld", zegt hij. "Ik wil niet met de vinger naar de gevangenis van Hasselt wijzen. Want geen enkele gevangenis heeft de middelen om mensen als Kim te helpen. Er is iets mis met het systeem, en dat wil ik aanklagen."


Zit u met vragen? Bel naar de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of mail naar www.zelfmoord1813.be.
Bekijk hier enkele fragmenten uit de reportage van Luk Alloo:


Lees het volledige verhaal vandaag in uw krant.
HDB, Foto VTM

MEEST RECENT