Kapellenaar vrijgesproken voor brandstichting in chalet

Kapellenaar vrijgesproken voor brandstichting in chalet

Kapellenaar vrijgesproken voor brandstichting in chalet

Print
Essen - De 28-jarige Kristof S. uit Kapellen is niet schuldig bevonden aan de brandstichting in een chalet in Essen. Verdachte gedragingen en een mogelijk motief zijn niet voldoende om de man te veroordelen, zo stelde de rechter.

Kristof S. moest voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Hij werd verdacht van poging tot brandstichting en effectieve brandstichting aan de chalet van de 31-jarige Koen d.B. uit Essen na een ruzie over de 23-jarige Joyce V.O.. De feiten speelden zich af op 29 september en in de nacht van 5 op 6 oktober van vorig jaar.

Gaskraan

Op zondag 29 september werd er ingebroken in de chalet van Koen d.B. in Essen. Tijdens de inbraak werd niets gestolen, wel draaide de dader de gaskraan van de woning open. Toen de 31-jarige Koen d.B. thuiskwam stak hij het licht aan en merkte hij de gasgeur op. Volgens de expert die ter plaatse kwam was het grote geluk van Koen d.B. dat hij propaan gebruikte en geen ander gas.

Een week later, in de nacht van 5 op 6 oktober ontsnapte Koen d.B. opnieuw aan de dood. Middenin de nacht werd brand gesticht aan de motor van d.B., die stond onder een partytent naast de chalet van d.B.. Ook een grasmaaier en de partytent sneuvelden. Ditmaal was er gelukkig een alerte buurman die de brand opmerkte. Daardoor konden d.B. en zijn vriendin Joyce V.O. uit Kalmthout zich op tijd in veiligheid brengen voor de vlammen de chalet waar ze sliepen bereikten.

Motief

Kristof en Koen waren lange tijd vrienden. Die vriendschap liep spaak toen de relatie tussen Koen en zijn vriendinnetje Joyce op de klippen liep. Joyce dook kort na de breuk tussen de lakens met Kristof. Vervolgens had ze met de beklaagde een seksrelatie, terwijl ze ook terug aanpapte met haar ex-vriend.

Toen Joyce uiteindelijk besloot om bij Koen te blijven "had Kristof S. dus duidelijk een motief", stelde de procureur die een celstraf van acht jaar vorderde. Maar de rechter sprak de Kapellenaar vrij omdat er te veel twijfel was over zijn schuld.

SARE

Foto MATI

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio