Verdachte Alpenmoord blijft in cel voor wapenhandel

De vroegere politieman die eerder deze week werd opgepakt in het kader van het onderzoek naar de mysterieuze Alpenmoord in Frankrijk mag beschikken. Dat heeft procureur Eric Maillaud bekendgemaakt. Er is geen enkele aanklacht tegen de man weerhouden, maar hij blijft vastzitten voor wapenhandel.

tmas

Op 5 september 2012 werden op een bosweg in Chevaline nabij Annecy een Britse Irakees, zijn vrouw en haar moeder, en een wellicht toevallig voorbijkomende fietser koelbloedig doodgeschoten. De twee kinderen van het gezin overleefden de moordpartij.

Dinsdag pakte de Franse justitie eerst een 48-jarige ex-politieman uit Menthon-Saint-Bernard op en later op de dag een even oude vriend, beiden uit de regio.

De speurders hebben generlei link tussen de vroegere politieman en de viervoudige moord kunnen vinden. Volgens zijn advocaat Marc Dufour ontkent de man ook elke betrokkenheid en was hij op 5 september 2012 ook niet op de plaats van hetdrama. Wel zijn beide opgepakte mannen passionele wapenverzamelaars, zo bleek tijdens huiszoekingen.

Daarom blijft de 48-jarige man in voorlopige hechtenis. Na afloop hiervan, volgens Franse media ten laatste zaterdag om 10.00 uur, wordt hij ter beschikking van het parket gesteld, voor een gerechtelijk vooronderzoek naar illegale handel in wapens en munitie, in georganiseerd verband.

Belga, Foto AFP

Nu in het nieuws