Discotheek op zoekertjessite

Discotheek op zoekertjessite

Discotheek op zoekertjessite

Print
Ranst - De uitbaters van discotheek Coznix op de Oostmalsesteenweg in Emblem (Ranst) zoeken een overnemer via Facebook en zoekertjessite Kapaza. Blijkbaar de juiste manier, want de advertentie werd in minder dan een week tijd al 18.345 keer bekeken.

Robert De Klerk (53) en Greet De Wacker (46) openden in februari 2012 discotheek Coznix in de vroegere Bar-Clés. De dancing, in de jaren zestig en zeventig bekend als baandancing De Zwarte Zee, was toen drie jaar dicht geweest. Robert en Greet wilden de discotheek reanimeren door onder meer alle drankjes tegen 2,5 euro te verkopen en het interieur een facelift te geven.

Maar minder dan twee jaar na de opening viel begin januari het doek voor Coznix. “We hebben vroeger nog discotheek Fauna in Schilde gerund, en nadien Disco 48 op de Turnhoutsebaan in Schilde. Daar sloeg ons concept met de goedkope drankjes aan, maar we moesten er wijken omdat de eigenaar appartementen ging bouwen”, zegt Greet De Wacker.

50.000 euro

Om de zoektocht naar een overnemer in een stroomversnelling te brengen, zette Greet De Wacker haar advertentie deze week op Kapaza.be. “Ik krijg heel veel telefoontjes van piepjonge mensen die denken dat ze voor 50.000 euro een discotheek kunnen kopen. Wij zijn zelf geen eigenaar van het gebouw. Het is alleen het handelsfonds dat je overneemt. Wie eraan begint, zal zelf ook nog investeringen moeten doen.”

De Wacker zegt ook dat ze kandidaat-overnemers er zeker op zal wijzen dat de discotheek in een woonkern ligt en een goede verstandhouding met de buurt heel belangrijk is.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Edities Noord en Zuid.

KMA

Foto Joren De Weerdt

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio