Toeristisch boegbeeld Marcel De Moor (70) overleden

Marcel De Moor (70), erevoorzitter van Toerisme Temse en voormalig zaakvoerder van brasserie Temsica, is woensdagavond overleden in AZ Nikolaas.

De uit Steendorp afkomstige Marcel De Moor drukte vooral op toeristisch vlak zijn stempel.

“Marcel trad in 1983 toe tot het VVV-bestuur, het latere Toerisme Temse. Als penningmeester met organisatietalent werd hij een sleutelfiguur in de vereniging. Toerisme Waasland erkende zijn verdiensten officieel door hem in 1995 als Gezel van de Wase Raap op te nemen in de toeristische adel van het Waasland. Voor de opvolging van de in 2009 overleden voorzitter Hilde Van Raemdonck was hij de voor de hand liggende figuur. Hij gaf een vernieuwde dynamiek aan het voorzitterschap, met nieuwe initiatieven en een nooit eerder bereikt aantal leden”, prijst burgemeester Luc De Ryck.

Ook werd hij in 1998 zaakvoerder van brasserie Temsica. “Samen met zijn echtgenote Ann lag hij aan de basis van de heropstanding. Ze gaven het z’n oude glorie terug. In 2006 zetten zij een punt achter hun beroepsloopbaan.”

Door zijn ziekte gaf hij eind 2013 het voorzitterschap van Toerisme Temse terug. In januari werd hij nog nadrukkelijk gehuldigd en bekroond met de titel van erevoorzitter. Een uitvaartdatum is nog niet bekend.

GUVV

Foto GvA: Marcel De Moor met burgemeester Luc De Ryck

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio