Hoge factuur van Ivarem zet kwaad bloed

Hoge factuur van Ivarem zet kwaad bloed

Hoge factuur van Ivarem zet kwaad bloed

Print
Duffel - Verscheidene inwoners van Duffel en van andere Ivarem-gemeenten zijn de voorbije weken wellicht geschrokken toen ze hun factuur van Ivarem in de brievenbus kregen. Voor sommige mensen loopt het te betalen bedrag op tot maar liefst 150 euro.
Paul Lever formuleerde zijn ergernis op de Facebookgroep 'Ge zijt van Duffel als'. "In 2012 maakte Ivarem bijna 1,5 miljoen euro winst. Daar waren ze bij Ivarem vast blij mee. Vandaag maakten ze mij dan weer blij met een brief waarin ze dubbel zoveel vragen voor het verwerken van het afval tegenover dezelfde periode vorig jaar", schrijft de man sarcastisch.

"Ivarem vraagt meteen voor een heel jaar te betalen. Als alle gezinnen hier zomaar op ingaan, leggen ze meteen wel een stevige spaarpot aan. Ik weiger alvast het door Ivarem voorgestelde jaarbedrag een heel jaar voor te schieten en stuurde hen een vriendelijk bericht dat ze per storting niet meer krijgen dan vorig jaar", gaat Paul Lever verder.

Ook Guy De Wilder, politiek secretaris van Open Vld Duffel, ergert zich aan het feit dat je het volledige bedrag in één keer moet betalen. "Ook het bedrag dat ik nu moet betalen heeft me verrast. Inderdaad, bij vorige afrekeningen moest ik mijn provisie aanzuiveren tot 60 euro, nu moet ik 150 euro ophoesten. Voor heel veel mensen is dat een enorm bedrag. Bovendien waren de mensen op dat veel hogere bedrag niet voorbereid. En dat moet je dat ook nog eens binnen de veertien dagen betalen."

"We werken met een jaarprovisie omwille van kostenefficiëntie en administratieve vereenvoudiging", reageert Marijke Herinckx van Ivarem.
"Meerdere facturen sturen voor kleinere bedragen vragen meer (post)kosten, maar ook meer administratieve opvolging. Hier hangen onvermijdelijk kosten aan vast. Om te vermijden dat het bedrag té hoog wordt voor een gezin, werken we met het grensbedrag van 150 euro per betalingsuitnodiging."

Chris VAN ROMPAEY

Foto Dirk Vertommen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio