Doodskist voor hergebruik te koop in kringwinkel

Doodskist voor hergebruik te koop in kringwinkel

Doodskist voor hergebruik te koop in kringwinkel

Print
Ze wisten eerst niet goed waar ze het ding moesten zetten, tussen de meubelen of de decoratie, maar uiteindelijk heeft kringwinkel Opnieuw & Co in Mortsel haar allereerste doodskist ergens tussenin bij de 'varia' neergepoot.

"Ons mafste stuk in ons bestaan", zo bestempelt Koen Goemans van Opnieuw & Co de eiken doodskist die ze binnenkregen. Geen speelgoedkistje, maar een massieve kist, die nu 'voor hergebruik' voor de prijs van 299 euro wordt aangeboden.

"Wij hebben de gewoonte goederen tegen 10 procent van de nieuwwaarde te prijzen, en er werd ons verteld dat zo'n massieve eiken doodskist 3.000 euro waard is.

We hebben ze eerst opengeschroefd om te controleren of ze leeg was. Het koperbeslag ziet er nog picobello uit. Wie weet wil iemand ze echt als doodskist kopen, of om er een boekenrek van te maken? Bij ons staat ze nu ook recht tegen de muur."

Opnieuw & Co mocht de kist gaan ophalen bij jeugdhuis De Moeve in Lier. "Voor alle duidelijkheid: wij zijn ze niet gaan opgraven op het kerkhof", onderstreept Willem Vonckx van De Moeve.

"We kregen de kist in 2012 in bruikleen van een begrafenisondernemer voor ons Halloweenfeest. Maar die man is ze nooit meer komen ophalen. Afgelopen jaar hadden we geen Halloweenfeest. Vermits onze stockageruimte beperkt is, stond ze echt in onze weg.

Ik denk dat het een einde-reeks-model ofzo is. Volgens mij heeft er nooit iemand ingelegen. Wij waren blij dat de kringwinkel die doodskist wou komen halen."

KRISTIN MATTHYSSEN

Foto Sarah Van den Elsken

.

Nu in het nieuws