Brug 'One World' is welkom in De Schorre

Brug 'One World' is welkom in De Schorre

Brug 'One World' is welkom in De Schorre

Print
Boom - Kunstenaar Arne Quinze heeft voor de Bomenaars het project 'brug People of Tomorrow' toegelicht, gedoopt tot publieke kunstinstallatie 'One World'.
Begin mei starten de werken. Er kwamen wat kritische vragen maar zeker geen afkeuring. Slechts een zestigtal (buurt)bewoners woonden deze vergadering bij in het congrescentrum de Pitte, hartje De Schorre.

'One World', het nieuwe kunstproject van Arne Quinze werd door hem in zijn eigen begeesterende stijl toegelicht. Hij sprak met klem tegen dat de brug gebouwd wordt voor Tomorrowland. "Ik bouw deze brug, dit kunstwerk voor jullie Bomenaars als een nuttig gebruiks(kunst)voorwerp dat de noord-zuid as in het provinciaal domein de Schorre beter verbindt en toegankelijker maakt voor voetgangers en rolstoelgebruikers."

De brug krijgt een nieuw tracé dat deels parallel loopt aan de bestaande veel kortere brug en volgt meer de glooiing van het terrein. Zo is er maar een plaats hoog genoeg om een vrachtwagen onderdoor te laten.

"Begin mei, als alle vergunningen zijn afgeleverd, start de bouw op het terrein. Hiervoor zullen al wel voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd. De brug moet klaar zijn tegen eind juni. Dankzij deze brug is het mogelijk om de buurtbewoners, ook bij de opbouw van Tomorrowland, in principe langer toegang te geven tot het provinciaal domein", legt Joris Beckers (ID&T) uit. De precieze planning met concrete data wordt later meegedeeld.

Jan BOEY

Foto Wim Hendrix

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio